6 – 11 jaar: cool moves volley

6 – 11 jaar: cool moves volley

Vanaf 6 jaar zijn kinderen welkom om lid te worden van VIF. Kinderen van 6 tot en met 11 jaar vallen onder de mini-teams. Mini’s spelen een eenvoudige vorm van volleybal (cool moves volley), op een kleiner veld. Vanaf 12 jaar gaan de kinderen over naar een jeugdteam (C-jeugd).

Cool moves volley

De mini’s spelen Cool Moves Volley (CMV): een eenvoudige vorm van volleybal. CMV levert veel speelplezier op en leert je alles wat je nodig hebt voor het volleybalspel. De mini’s spelen CMV op een kleiner veld dan het gewone volleybal. En wedstrijden worden gespeeld met 4 spelers, in plaats van 6.

Binnen cool moves volley zijn er 6 niveaus. Voor elk niveau gelden leeftijdsgrenzen. Zie voor de indeling: nevobo.nl.

Spelregels cool moves volley

De Nevobo heeft alle spelregels voor cool moves volley op een rij gezet. Zie Nevobo CMV spelregels per niveau – seizoen 2018-2019 (pdf).

Toernooien mini’s

Ook de mini-teams spelen volleybalwedstrijden. Deze vinden 8 keer per jaar plaats, op zaterdagochtend (08:30 – 14:00 uur), afwisselend in de sporthal van Weesp of Almere. Zie Teams en toernooien voor speeldata en speelschema’s.

Oproep aan ouders

Als ouder is het de bedoeling dat je zelf, eventueel in overleg met andere ouders, het vervoer van je kind naar trainingen en toernooien regelt.

Daarnaast heeft elk team een coach nodig en ook daarvoor doen we een beroep op de ouders. Je hoeft geen volleybal-expert te zijn om te kunnen coachen. Het gaat er meer om dat de kinderen weten wanneer ze op welk veld ze moeten spelen, hoe ze moeten wisselen en  – voor VIF het belangrijkste – dat ze veel plezier hebben met elkaar.

De Nevobo heeft voor coaches wat informatie en tips op een rij gezet. Zie Nevobo.nl.