6 – 11 jaar: cool moves volley

6 – 11 jaar: cool moves volley

Vanaf 6 jaar zijn kinderen welkom om lid te worden van VIF. Kinderen van 6 tot en met 11 jaar vallen onder de mini-teams. Mini’s spelen een eenvoudige vorm van volleybal (cool moves volley). Vanaf 12 jaar gaan de kinderen over naar een jeugdteam (C-jeugd).

Cool moves volley

CMV levert leert je alles wat je nodig hebt voor het volleybalspel. De mini’s spelen CMV op een kleiner veld dan het gewone volleybal. En wedstrijden worden gespeeld met 4 spelers, in plaats van 6.

Binnen cool moves volley zijn er 6 niveaus. Voor elk niveau gelden leeftijdsgrenzen. Zie voor de indeling: nevobo.nl.

Spelregels cool moves volley

De Nevobo geeft ook uitleg over CMV en heeft alle spelregels op een rij gezet. Zie zie nevobo.nl.

Aanvullend hanteren we in speelkern ’t Gooi nog 2 aanvullende regels:

  • Op niveau 5 moet het team de bal minimaal 1 keer overspelen; bij 3 keer overspelen verdient het team een bonuspunt.
  • Ook op niveau 6 verdient het team een bonuspunt bij 3 keer overspelen.

Toernooien mini’s

Ook de mini-teams spelen volleybalwedstrijden. Deze vinden 8 keer per jaar plaats, op zaterdagochtend (08:30 – 14:30 uur), in Weesp, Almere of Eemnes. Zie CMV-toernooien voor speeldata, locaties en speelschema’s.

Oproep aan ouders

Als ouder is het de bedoeling dat je zelf, eventueel in overleg met andere ouders, het vervoer van je kind naar trainingen en toernooien regelt.

Daarnaast heeft elk team een coach nodig en ook daarvoor doen we een beroep op de ouders. Je hoeft geen volleybal-expert te zijn om te kunnen coachen. Het gaat er meer om dat de kinderen weten wanneer ze op welk veld ze moeten spelen, hoe ze moeten wisselen en  – voor VIF het belangrijkste – dat ze veel plezier hebben met elkaar.

De Nevobo heeft voor coaches wat informatie en tips op een rij gezet. Zie Nevobo.nl.