Training en lid worden VIF Jeugd

Training en lid worden VIF Jeugd

Jeugdleden (12 – 18 jaar) trainen 1 keer per week. Interesse? Kom mee trainen!

Alle Jeugdteams trainen 1 keer per week op dinsdag- of woensdagavond, in sporthal De Lieberg of de sporthal van Hilfertsheem College. Behalve tijdens schoolvakanties: dan zijn er géén trainingen. (Eerder konden jeugdteams A en B een vrijwillige extra training volgen, tegen een kleine extra bijdrage, maar dat is inmiddels helaas niet meer mogelijk.)

Kijk waar en wanneer elk team traint op Trainingstijden en -locatie.

Lid worden VIF Jeugd

Je mag 3 keer gratis mee trainen voordat je beslist of je lid wilt worden. Meld je wel even aan via jeugd@vifhilversum.nl en vermeld je naam, geboortedatum en of je een jongen of meisje bent. Je hoort snel wanneer je kunt komen trainen. Ook andere vragen kun je via het formulier stellen.

Besluit je na 3 keer meetrainen dat je lid wilt worden, dan ontvang je informatie wat je daarvoor moet doen. Kijk op Lidmaatschap voor informatie over de contributie en het inschrijfformulier.

Indeling op leeftijd

Bij het volleybal worden Jeugdteams ingedeeld in 3 leeftijdsgroepen:

  • C-jeugd: 12 – 13 jaar
  • B-jeugd: 14 – 15 jaar
  • A-jeugd: 16 – 17 jaar

Zie nevobo.nl voor de exacte leeftijdsgrenzen per start van het seizoen.

Competitie & teams VIF-jeugd

De jeugd van VIF speelt ook mee in de regionale competitie. Meer daarover op Teams en competitie jeugd.

Kleding jeugdleden

De Jeugdteams spelen tijdens de wedstrijden in het VIF-tenue. Kijk voor informatie hierover op kleding.

Kan je een keer niet? Laat het weten!

Elk lid van een team doet ertoe. Jij ook. Je team rekent op je, bij trainingen en wedstrijden. Laat het daarom op tijd weten als je niet bij een wedstrijd of training kunt zijn. Als er te weinig spelers zijn bij een wedstrijd, gaat de wedstrijd niet door. Dat is te voorkomen door tijdig te laten weten dat je er niet bent.

Belangrijke rol voor ouders

De afspraak binnen VIF is dat de ouders bij toerbeurt de kinderen naar de uitwedstrijden brengen en halen. Dit wordt door een van de ouders geregeld.

Elk jeugdteam heeft een begeleider/coach nodig tijdens de wedstrijden. Ook daarvoor doen we een beroep op de ouders. (De trainers van de jeugdteams kunnen dit niet doen; zij spelen zelf volleybalwedstrijden op vrijdagavond).

Lees ook Voor ouders.