Veilig sporten voor iedereen

Veilig sporten voor iedereen

Het is belangrijk dat sport voor iedereen leuk blijft. VIF vindt het belangrijk dat alle leden en vrijwilligers zich veilig voelen in onze vereniging. Zowel in het veld als daarbuiten, in bijvoorbeeld de kleedkamers en op sociale media.

Om te zorgen dat iedereen zich bij VIF veilig en welkom voelt, moet duidelijk zijn wat we wel en niet van elkaar accepteren. Bij VIF staan we het volgende gedrag niet toe:

  • Onsportief gedrag
  • Discriminatie
  • Pestgedrag en buitensluiting
  • Fysiek, emotioneel, of seksueel grensoverschrijdend gedrag

Kom in actie!

Merk je op dat iemand grensoverschrijdend gedrag vertoont? Of heb je zelf last van grensoverschrijdend gedrag? Spreek degene die dat doet erop aan. Vind je dat lastig, vraag dan iemand die je vertrouwt om hulp. Je kunt ook contact opnemen met het bestuur of onze vertrouwenscontactpersoon. Blijf er alsjeblieft niet mee rondlopen: kom in actie!

Melding, klacht of vraag? Neem contact op

Wil je vertrouwelijk praten over grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met de VIF Vertrouwenscontactpersoon Jan van de Hoef, via vertrouwenscontactpersoon@vifhilversum.nl.

Overleg je liever met iemand buiten VIF? Kijk dan op centrumveiligesport.nl/.

Gedragsregels en Richtlijnen VIF

NeVoBo verwijst voor concrete gedragsregels naar het centrumveiligesport.nl; daar staan specifieke gedragsregels waaraan bestuurders, trainers, officials en sporters zich moeten houden.

VIF heeft formeel Richtlijnen bij ongewenst gedrag (pdf) opgesteld.