Jeugd 12 – 18 jaar: Volleyballen bij VIF

Lijkt volleybal je leuk? Kom dan eens bij de jeugdteams kijken. Je mag drie keer gratis mee trainen voordat je beslist. Bij VIF hebben we momenteel één A-jeugd team en drie C-jeugdteams. Jeugdteams zijn ingedeeld op leeftijd. In de C-jeugd speel je als je 12 of 13 jaar bent, (de 14 en 15 jarigen spelen in de B-jeugd) en als je 16 of 17 jaar oud bent, word je ingedeeld bij de A-jeugd. De trainingen zijn één keer per week op woensdagavond. De tijdstippen en de locatie zijn te vinden onder het tabblad trainingstijden en -locatie. In de schoolvakanties zijn er geen trainingen.

Competitie

Natuurlijk speelt de jeugd van VIF ook mee in de regionale competitie. De A- en B-jeugd spelen met zes spelers  op een normaal volleybalveld van negen bij negen meter. Bij de C-jeugd is het veld twee meter korter, maar staan er wel zes spelers in het veld. De thuiswedstrijden speel je meestal op vrijdagavond  in sporthal De Lieberg. De uitwedstrijden kunnen ook op een andere dag zijn. In een wedstrijd speel je vier sets en elke set gaat tot 25 punten. Zowel bij thuis- als bij uitwedstrijden is het de bedoeling dat je minimaal een half uur van tevoren aanwezig bent in de sporthal.

Trainingen

Zoals gezegd, mag je drie keer gratis mee trainen op woensdagavond. Stuur – als je dit wilt – even een berichtje, dan informeren wij je wanneer dat kan. Ook voor andere vragen kun je op deze website terecht. We zullen je zo snel mogelijk een antwoord sturen. Als je na deze trainingen lid wilt worden, vertellen wij je wat daarvoor nodig is. Zo vind je op deze site een inschrijfformulier dat je kunt inleveren bij je trainer.

Let op! Bij VIF vinden we het belangrijk dat je het tijdig laat weten als je niet kunt komen op een training of naar een wedstrijd. Zo kunnen we voorkomen dat bijvoorbeeld wedstrijden op het laatste moment niet door kunnen gaan, omdat er te weinig spelers zijn.

Oproep aan ouders

De afspraak bij VIF  is dat de ouders bij toerbeurt de kinderen naar de uitwedstrijden brengen en halen. Dit wordt door een van de ouders geregeld.
Ook heeft elk jeugdteam een begeleider/coach nodig tijdens de wedstrijden, waarvoor we een beroep doen op de ouders.  De trainers van de jeugdteams kunnen dit niet oppakken, omdat zij hun eigen volleybalwedstrijden op vrijdagavond spelen.

Uw kind sport bij VIF… en nu? Tips, trucs en regels

Het belang van de betrokkenheid van ouders bij de competitie spelende jeugd wordt nogal eens onderschat. Vaak door het onbekende en het idee dat het veel tijd en inspanning zal kosten. Daarom hebben we een document opgesteld met daarin tips, trucs en regels om te laten zien dat u met een minimale inzet en een positieve insteek de kinderen (en ook de club) helpt bij de leuke volleybal sport.

Kleding

De jeugdteams spelen tijdens de wedstrijden in het verenigingstenue. Informatie over de kleding vind je op de website of bij Jolanda en Cindy. Mail voor vragen naar kleding@vifhilversum.nl