Jeugd 12 – 18 jaar: volleyballen bij VIF

Jeugd 12 – 18 jaar: volleyballen bij VIF

Lijkt volleybal je leuk? Kom dan eens bij de jeugdteams kijken! Je mag 3 keer gratis mee trainen voordat je beslist of je lid wilt worden.

Jeugdteams zijn ingedeeld op leeftijd:

  • C-jeugd: 12 – 13 jaar
  • B-jeugd: 14 – 15 jaar
  • A-jeugd: 16 – 17 jaar

Bij VIF hebben we momenteel 1 A-jeugdteam en 3 C-jeugdteams.

Trainingen Jeugd

De trainingen zijn 1 keer per week op maandagavond (sporthal van Hilfertsheem College), of woensdagavond (sporthal De Lieberg). Zie ook Trainingstijden en -locatie.

Let op: tijdens de schoolvakanties zijn er geen trainingen voor jeugd!

  • Maandag 22 april 2019 zijn er geen trainingen (meivakantie).
  • Maandag 29 april 2019 zijn er geen trainingen (meivakantie).

Lid worden

Wil je eens komen mee trainen? Leuk! Stuur een bericht via dit formulier, dan laten wij je weten wanneer dat kan. Ook andere vragen kun je via het formulier stellen.

Wil je na 3 keer meetrainen lid worden, dan ontvang je informatie wat je daarvoor moet doen. Kijk op Lidmaatschap voor informatie over de contributie en het inschrijfformulier.

Competitie jeugd

De jeugd van VIF speelt ook mee in de regionale competitie. Bij een wedstrijd speel je 4 sets; elke set gaat tot 25 punten.

De thuiswedstrijden zijn meestal op vrijdagavond in sporthal De Lieberg. De uitwedstrijden kunnen ook op een andere dag zijn.

Zowel bij thuis- als bij uitwedstrijden is het de bedoeling dat je minimaal 30 minuten van tevoren aanwezig bent in de sporthal.

De A- en B-jeugd spelen met 6 spelers op een normaal volleybalveld van 9×9 meter. Bij de C-jeugd is het veld 2 meter korter, maar staan er wel 6 spelers in het veld.

Kan je een keer niet? Laat het weten!

Elk lid van een team doet ertoe. Jij ook. Je team rekent op je, bij trainingen en wedstrijden. Laat het daarom op tijd weten als je niet bij een wedstrijd of training kunt zijn. Als er te weinig spelers zijn bij een wedstrijd, gaat de wedstrijd niet door. Dat is te voorkomen door tijdig te laten weten dat je er niet bent.

Kleding

De jeugdteams spelen tijdens de wedstrijden in het verenigingstenue. Kijk voor informatie hierover staat op kleding. Vragen? Stuur een mailtje naar kleding@vifhilversum.nl, of stel uw vraag in de zaal aan Jolanda of Cindy.

Oproep aan ouders

De afspraak binnen VIF is dat de ouders bij toerbeurt de kinderen naar de uitwedstrijden brengen en halen. Dit wordt door een van de ouders geregeld.

Elk jeugdteam heeft een begeleider/coach nodig tijdens de wedstrijden. Ook daarvoor doen we een beroep op de ouders. (De trainers van de jeugdteams kunnen dit niet doen; zij spelen zelf volleybalwedstrijden op vrijdagavond).