VIF Nieuwsbrief november 2023

VIF Nieuwsbrief november 2023

Volgend seizoen gaat de contributie mogelijk omhoog. En er is meer financieel nieuws. Check de nieuwsbrief van november.

Algemene ledenvergadering

Op 19 oktober was de Algemene LedenVergadering van VIF. Aan bod kwamen onder meer vacatures in het bestuur en de financiën. Je leest wat er is besloten in het verslag van de ALV.

Mogelijke verhoging contributie

Tijdens de ALV zijn aanwezige leden akkoord gegaan met een optie voor verhoging van de contributie voor seizoen 2024-2025. Het gaat om een verhoging van 10%, die alléén doorgaat als dat dit nodig is. VIF verwacht oa hogere kosten voor de VolleybalBond en oplopende zaalhuur. Er is al gekeken naar mogelijke goedkopere zalen maar realistische uitwijkmogelijkheden zijn er niet. (Voor meer uitleg, zie het verslag van de ALV).

Het bestuur vroeg nu al om een akkoord, omdat anders een extra ALV nodig is. Als de verhoging door gaat, is VIF nog steeds niet duurder dan andere clubs; VIF komt dan op een gemiddelde contributie uit. Om de last eerlijk te verdelen, koos het bestuur niet voor verhoging met een vast bedrag maar voor een percentage (10%).

Sponsors gezocht!

VIF heeft momenteel meer uitgaven dan inkomsten. Om de contributie laag te kunnen houden, zoeken we naar sponsors en iemand die sponsorcoördinatie wil oppakken. Heb jij ideeën, een bedrijf dat VIF wil sponsoren of contacten die hiervoor te porren zijn? Laat het ons weten via secretaris@vifhilversum.nl (of spreek een van de bestuursleden aan).

Even voorstellen: nieuwe vertrouwenspersoon

Hallo! Mijn naam is Jan van de Hoef, ik ben 69 jaar, woon samen en ben vader van 2 dochters (35 en 32 jaar) en opa van 2 kleinkinderen.

Sinds 1998 woon ik in Hilversum. Daar speelde ik eerst bij Gemini maar via Henk kwam ik bij VIF, rond 2001. Eerst speelde ik Herencompetitie, later ben ik overgestapt naar Recreanten. Van 2003 tot 2008 zat ik in het VIF-bestuur.

Voor mijn pensioen werkte ik vele jaren in de volkshuisvesting; ik hield me bezig met huurders- en bewonerszaken. Nu volleybal ik (natuurlijk…), maak ik graag lange-afstandswandelingen en ga ik graag op stap met de camper.

Vanaf mijn 15e jaar zat ik op verschillende volleybalclubs. Ik draag deze sport een zeer warm hart toe. En grensoverschrijdend gedrag hoor daar niet bij. Ik hoop oprecht dat dit bij VIF nooit gebeurt. Als dat wel zo is, dan ben ik er voor je. Ik ben bereikbaar via vertrouwenscontactpersoon@vifhilversum.nl.

Wedstrijd? Voorkom uitstel of annulering!

Speelt je team een wedstrijd? Zorg er dan samen voor dat die kan doorgaan. Soms worden wedstrijden (te) kort te voren uitgesteld naar een andere dag, of zelfs niet gespeeld. NeVoBo kan VIF daarvoor een boete geven en soms wedstrijdpunten afnemen. De Nevobo gaf aan dit seizoen strenger op te gaan treden. Bovendien kost het VIF geld om een wedstrijd te verplaatsen: we betalen dan twee keer zaalhuur voor een wedstrijd. Vandaar het verzoek om uitstel of annulering van wedstrijden te voorkomen.

Scheidsrechter? Tips en reminder: digitaal wedstrijdformulier (in DWF-app)

Ben je ingedeeld om een thuiswedstrijd van VIF te fluiten? Dan heb je het diploma van VolleybalMasterz.nl nodig! Ook voor jeugdwedstrijden. Je logt op deze website van NeVoBo in met je NeVoBo-account. Het kost 2 tot 3 uur om je diploma te halen.

Tip – Eerste keer fluiten? Dat kan spannend zijn. Voor jou ook? Laat weten, dan zorgt VIF voor een scheidsrechtersbegeleider. 🙂

Zorg dat je als scheidsrechter een half uur voor de wedstrijd zichtbaar aanwezig bent. Is het veld al vrij, check dan of het veld wedstrijdklaar is. Hangt het net op de juiste hoogte? Hangen de antennes? Staat de bank voor wisselspelers niet te dicht op het veld? Check daarna, met de aanvoerders of coaches van beide teams of alle teamspelers vermeld staan in het digitaal wedstrijd formulier (DWF, dat kan op dwf.nevobo.nl of via de volleybal-app op je telefoon; meer info op nevobo.nl). Als je jouw naam en die van de teller erbij hebt vermeld, kan de wedstrijd beginnen. Na de wedstrijd hoeft je alleen nog de uitslag in te vullen in het DWF, door beide aanvoerders te laten bevestigen en te versturen.

Meer tips:

  • als scheidsrechter ben je verantwoordelijk voor het ordelijk verlopen van de warming-up van beide teams.
  • vraag (vooral bij jeugdteams) vóór de wedstrijd of al hun volleyballen in de ballentas zitten. Zo niet, dan eerst verzamelen.

Vacature! 1 of 2 wedstrijdsecretaris(sen)

Walter Seegers neemt later dit jaar het penningmeesterschap over van Ronald van der Fange. En laat een vacature achter voor de rol van wedstrijdsecretaris Jeugd en Senioren. Zou leuk zijn als jij dat wilt doen, dat kan samen met een ander VIF-lid. Wat moet je doen? Samen en in afstemming met NeVoBo en de zaalverhuurder, regel je het wedstrijdschema; zo nodig voer je aanpassingen door. Als je wilt wordt je ook bestuurslid van VIF. Heb je interesse? Of ken je iemand? Laat het ons weten via secretaris@vifhilversum.nl (of spreek een van de bestuursleden aan).

Train de trainers: dit merk jij

Op woensdag 25 oktober en woensdag 22 november kregen alle trainers van VIF zelf training in lesgeven. Gerry, van de Volleybaltrainers Academie, trainde de trainers tot een ‘pro’. Dat ga je natuurlijk merken aan de trainingen, die nog leuker en beter worden. Op 22 november waren hiervoor de trainingslocaties ook aangepast, zo moesten onder andere de recreanten een keertje verhuizen naar Sporthal Hilfertsheem.

Reacties zijn gesloten.