Wedstrijdverslag kampioenswedstrijd Jongens C1

Zaterdag 17 december was een spannende dag voor Vif Jongens C1. De jongens staan 1e in de poule en vandaag spelen ze tegen de nummer 2, het altijd lastige Huizen JC3. Vif heeft genoeg aan 2-2 gelijk spel om kampioen te worden, Huizen heeft net iets meer nodig, 3-1 overwinning.
In de 1e set blijkt al snel dat Vif iets beter bestand is tegen de druk. Heel rustig spelen de jongens hun eigen spelletje terwijl Huizen flink terug knokt maar toch wat last heeft van de spanning die parten gaat spelen. De eerste set eindigde dan ook in 18-25 voor Vif. De eerste punt is binnen, op naar de volgende.

De 2e set begint het bij de jongens van Vif toch ook spannend te worden en begint Huizen ook wat beter in de wedstrijd te komen. De stand loopt gelijk op en er zijn een paar leuke en spannende rally`s met mooie reddingen aan beide kanten. De set loopt bijna ten einde met steeds een gelijke stand als de scheidsrechter een klein foutje maakt met een uit bal aan de kant van Vif en hem vervolgens aan Huizen toewijst, maar na enig protest van publiek zag hij zijn fout in en kreeg Vif zijn welverdiende en cruciale punt. Hierdoor was Huizen toch wel van slag en ging deze set met een stand van 23-25 naar Vif. De twee punten zijn binnen. Feest bij de jongens van Vif.

Na het vieren moesten er nog wel 2 sets gespeeld worden natuurlijk. De 3e set was Huizen compleet uit het veld geslagen en won Vif makkelijk met 11-25.


In de 4e set vonden de jongens van Vif het wel leuk geweest allemaal. De overwinning was binnen, het doel bereikt. Deze set ging naar Huizen met een stand van 25-22.

 

Vif jongens C1, jullie hebben het geweldig goed gedaan deze helft van het seizoen. Nu verder knallen in de 1e klasse. Robert en Rene bedankt voor jullie inzet de afgelopen maanden met als afsluiter dit mooie resultaat. 

Pauline van Dijk