VIF MC2 viert kampioenschap!

IMG_3989 vif meiden kampioen apr 2016De spanning is te voelen bij de kinderen en van hun gezichten af te lezen. De ouders hopen met hun kinderen mee dat het gaat lukken. Ze hebben aan 2 punten genoeg om kampioen te worden. Het inspelen gaat heel rustig en alles lijkt onder controle. Het fluitsignaal start, we gaan beginnen, we zijn er klaar voor, iedereen!  Ouders, opa’s, oma’s, tantes, ooms, nichtjes, neefjes, broertjes, zusjes, iedereen is aanwezig. De coach zit op de bank en bekijkt zijn team, een trots gezicht is te lezen.

De eerste set is spannend, maar uiteindelijk loopt Vif uit. Bij elke punt wordt er geklapt en geroepen, ze zijn enthousiast en vol goede moed. De eerste set is binnen, ze hebben gewonnen. Je ziet dat de ernst ook plaats maakt voor een glimlach, nog 1 punt te gaan. In de 2e set valt Yoran helaas snel uit vanwege een blessure en Melissa neemt zijn plek over. Het team pakt de wissel goed op en vecht voor elke punt. Rally’s zijn er zeer veel en ook iedereen op de tribune hoor je zeggen “oei” “Ah” “ja” “nee”. De ene rally wordt gewonnen en de andere niet maar de koppies blijven omhoog en ze geloven nog steeds in elkaar. Ook de tweede set wordt gewonnen, ze zijn kampioen ! Wat een feest.

Maar het team heeft nog een doel zo blijkt. Ze willen helemaal gaan voor de winst. Yoran komt weer terug in het spel en het gaat allemaal top. Ze spelen in 3en, smashen alsof het heel gewoon is en ze nooit anders hebben gedaan. Ze serveren bovenhands en snoeihard, wat een power zit er in dit team. En hoe mooi is dat, ze winnen met 4-0 ! Zoals de trainer zei; ‘ Ze hebben het kampioenschap met 4-0 in stijl binnengehaald’ en dat kunnen we allemaal alleen maar bevestigen.

Foto’s worden er gemaakt, bloemen e.d. worden uitgedeeld, een beker mag natuurlijk niet ontbreken en een medaille is ook zeker op zijn plaats. Een klein feestje wordt er nog gebouwd in de kantine, met een lekker drankje en een bittergarnituur. Uit de boxen klinkt het nummer ‘ We are the champions ‘, we gaan staan, zwaaien met onze armen van links naar recht, en zingen uit volle borst mee !

Meiden en jongen, wat jullie hebben bereikt in de laatste paar maanden is geweldig. We zijn trots op jullie en willen jullie dan ook hartelijk bedanken voor de wedstrijden die jullie ons hebben gegeven.  Coach/trainer Michael, we riepen het al na de wedstrijd maar we zetten het nog een keer zwart op wit; Michael bedankt !!