VIF bedankt trainer Niko

VIF bedankt trainer Niko

Op woensdagavond 24 april gaf Niko (73) voor de laatste keer training aan de recreanten. En VIF zette Niko in het zonnetje, om hem te bedanken.

Na 33 jaar lidmaatschap van VIF en meer dan 20 jaar training geven, vond Niko het welletjes. Hij stopt met volleybal. Met zichtbaar veel pret startte Niko zijn laatste training, op de tribune zaten zijn dochters en vrouw. Zijn favoriete oefeningen en spellen zijn eigenlijk oefeningen voor kids, bekende hij na afloop. “En toch doen al die volwassen recreanten altijd fanatiek mee. Iedereen zet zich in. Dat is erg leuk om te zien.”

Betrokkenheid én kritische blik

Na afloop van de training stond VIF even stil bij zijn afscheid. Niko kreeg veel dank voor zijn langdurige en grote betrokkenheid. Maar ook zijn plezier bij het training geven, zijn humor én zijn kritische blik werden geroemd. VIF-leden zorgden samen voor een mooi cadeaupakket voor Niko: waaronder zijn favoriete kwaliteitswijnen, een etentje en boekenbonnen.

Meer dan 20 jaar trainer

Bijna 50 jaar staat Niko al op het volleybalveld. Toen zijn dochters gingen volleyballen bij VIF, ging Niko mee. Dat was 33 jaar geleden. Later ging hij ook training geven. Dat heeft Niko ruim 20 jaar gedaan.

Daarnaast heeft Niko jaren in het VIF-bestuur gezeten, 6 jaar als voorzitter. Mede dankzij zijn inzet is VIF nu een financieel gezonde vereniging en heeft VIF een grote groep trouwe leden. “Volleyballen is gewoon een heel leuk spelletje”, verklaart hij zijn grote trouw aan volleybal. Dat kwam ook terug in zijn visie voor de vereniging: “Zorgen voor plezier in het spel is het belangrijkste, belangrijker nog dan prestaties leveren”.

Erelid

Als dank voor alle inzet heeft VIF Niko tot erelid benoemd. Niko opperde tot slot, met zijn kenmerkende droge humor: “Ik stop nu echt. Maar ik kom nog wel eens aanwaaien. Want als erelid kan je nog niet eens je lidmaatschap opzeggen.”

Reacties zijn gesloten.