Vanaf 14 oktober geen volleybal voor 17+

Vanaf 14 oktober geen volleybal voor 17+

Update 19-10-20: Vanwege nieuwe maatregelen tegen corona zijn vanaf 14 oktober 2020 alle competitiewedstrijden afgelast. Jeugd mag wel onderlinge wedstrijden volleyballen. Trainen is alléén toegestaan voor mini’s en jeugd.

Op 13 oktober kondigde het kabinet nieuwe maatregelen af om de grote stijging in het aantal coronabesmettingen tegen te gaan. De maatregelen gingen in op woensdag 14 oktober, voor gedurende (minstens) vier weken. (Zie nos.nl.)

Eén van die maatregelen is dat alle amateursportcompetities worden stilgelegd. Bovendien is sporten voor mensen boven de 17 jaar alleen individueel toegestaan, of in teamverband van maximaal 4 personen. Dat betekent – helaas! – dat volleyballen voor de recreanten en senioren er niet in zit zo lang deze maatregelen gelden.

Training jeugd en mini’s gaat door

De trainingen voor mini’s en jeugd zijn wel toegestaan en zullen doorgaan op de normale tijden. Houd er rekening mee dat de kleedkamers niet beschikbaar zijn en dat er geen ouders of andere bezoekers in de zaal mogen blijven. Ook mogen de kleedkamers niet gebruikt worden (zelfst niet om je spullen op te bergen of schoenen te wisselen). Kom dus omgekleed naar de zaal komen en verlaat na de training direct de zaal. Er is desinfectiemiddel aanwezig: maak hiervan vóór en na de training gebruik alsjeblieft.

De mini’s (tot en met 11 jaar) hoeven onderling geen afstand te bewaren, maar wel zo veel mogelijk 1,5 meter afstand houden tot de trainer. De ABC-jeugd (12 tot 18 jaar) moet buiten de training wel 1,5 meter onderlinge afstand houden.

Helaas kan het nog wel voorkomen dat we een specifieke training moeten annuleren indien bijvoorbeeld een trainer niet beschikbaar is. In dat geval zal dit via de app-groepen per team gemeld worden.

18 jaar en in jeugdteam? Dan trainen toegestaan

Vanuit de nevobo en NOC NSF is aangegeven dat het team waarin je ingedeeld bent bepalend is of je als jeugd gezien wordt. De leden die al 18 jaar zijn, maar ingeschreven zijn bij een jeugdteam mogen wel mee trainen.

Wel onderlinge wedstrijden voor jeugd

Voor mini’s en jeugd zijn de competitiewedstrijden afgelast, maar onderlinge wedstrijden (tussen teams binnen de vereniging) zijn wel toegestaan. VIF wil dit ondersteunen voor de ABC-jeugd, op de normale thuiswedstrijdavonden (vrijdag 23 oktober, 6 en 20 november). We gaan na via de jeugdtrainers welke jeugdteams, op welke tijd kunnen spelen.

Sinds eind september golden al aangescherpte maatregelen om besmetting tegen te gaan, die vind je op Coronamaatregelen VIF.

Reacties zijn gesloten.