COVID-maatregelen VIF

COVID-maatregelen VIF

Ook VIF treft maatregelen om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te voorkomen. Volg ze op, zodat iedereen op een veilige manier kan blijven volleyballen.

Update 14 oktober 2020: vanaf 14 oktober zijn alle wedstrijden afgelast, voor zeker vier weken. Trainingen zijn alleen toegestaan voor jeugd; het VIF-bestuur gaat na wat de mogelijkheden zijn en informeert daarover de jeugdleden. Lees meer in dit bericht.

VIF houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM (zie rivm.nl), het protocol van de zaal verhuurder en de maatregelen die 28 september zijn afgekondigd. Zie ook het sportprotocol voor indoor volleybal op Nevobo.nl.

  • De maximumgroepsgrootte voor binnenactiviteiten is 30 mensen, maar voor sport geldt een uitzondering; daarom kan volleybal doorgaan.
  • Kom niet trainen als je last hebt van verkoudheid of verhoging, of als je onderdeel bent van een GGD-contact onderzoek.
  • We houden 1,5 meter afstand, behalve tijdens de training of wedstrijden zelf. Bewaar dus ook afstand tijdens pauzes en andere momenten dat je niet bezig bent met een oefening of wedstrijd.
  • Kleed je zo mogelijk thuis al om en ga na afloop ook thuis douchen. In de sporthallen waar we trainen is douchen niet mogelijk. Check in andere hallen het beleid aldaar.
  • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen afstand te houden (ook niet van trainers).
  • Publiek is niet toegestaan. Dit geldt voor wedstrijden én trainingen (ook van mini’s). Uitzondering: spelersbegeleiders zijn wel toegestaan, zoals chauffeurs van uitspelende teams tot en met 17 jaar.
  • Sportkantines blijven dicht, in elk geval tot en met 18 oktober.
  • Registratie ten bate van contactonderzoek: in geval van een coronabesmetting informeren we alle leden die volgens planning aanwezig zouden zijn bij de training of wedstrijd waar de besmette persoon is geweest, via bij ons bekende contactgegevens, én de bezoekers (spelersbegeleiders). Er is een formulier in de zaal waar bezoekers contactgegevens op moeten invullen. Als dat niet in de zaal gereed ligt, vraag er dan naar (het ligt in de VIF-kast in de zaal). Nb. Elk formulier wordt 2 weken na datum vernietigd.

Respecteer de maatregelen en elkaar! Niet iedereen vindt het okay om de 1,5 meter afstand binnen het veld te laten varen; respecteer elkaar en geef ruimte aan iedereen die daar behoefte aan heeft.

Zorg voor vrijwilligers

De organisatie van VIF draait op vrijwilligers. En we nemen hen serieus. We kunnen ons goed voorstellen dat je je als vrijwilliger wellicht zorgen maakt over je gezondheidsrisico en twijfels hebt of je weer actief wordt voor de vereniging.

Heb jij ook twijfels, neem dan contact op met het bestuur. Dan kijken we wat mogelijk is. Net als bij de training en wedstrijden geldt dat we je persoonlijke afweging en gevoel respecteren.

Tips binnensporten met COVID-maatregelen

De NOC-NSF heeft tips verzameld voor binnensporten tijdens coronamaatregelen. Je vindt ze op nocnsf.nl (pdf).