COVID-maatregelen VIF

COVID-maatregelen VIF

Ook VIF treft maatregelen om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te voorkomen. Volg ze op, zodat iedereen weer op een veilige manier kan volleyballen.

Update 11 augustus 2021: vanaf 25 augustus starten er weer zaaltrainingen! Zo ver nu bekend gaat ook de competitie weer starten. Belangrijk is wel dat iedereen zich aan de maatregelen blijft houden die gelden voor sporten in de zaal.

VIF houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM (zie rivm.nl), het protocol van de zaalverhuurder en de geldende maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volgens het sportprotocol voor indoor volleybal op Nocnsf.nl en de veelgestelde vragen waarnaar NOCNSF naar verwijst, geldt sinds 10 juli 2021 het volgende :

Sportlocaties mogen honderd procent van hun capaciteit op 1,5 meter afstand gebruiken. Tijdens het sporten hoef je geen 1,5 meter afstand te houden als dat de sport belemmert.

De kleedkamers en douches mogen weer gebruikt worden. Uiteraard nog wel met inachtneming van de basismaatregelen, zoals de 1,5 meter afstand.

Voor sportkantines gelden de regels zoals die gelden voor de horeca.

Wedstrijden zijn voor iedereen toegestaan.

Publiek is bij amateurwedstrijden en -trainingen welkom, met inachtneming van de 1,5 meter afstand en met vaste zitplaatsen. Ook geldt voor het publiek geldt nog een registratieplicht.

De volgende maatregelen blijven van kracht (check deze pagina kort voordat je naar de training komt, om te zien of er updates zijn):

  • Kom niet trainen als je last hebt van verkoudheid of verhoging, of als je onderdeel bent van een GGD-contact onderzoek.
  • Ga naar huis als je tijdens een training of wedstrijd klachten ontwikkelt.
  • Was regelmatig je handen, in elk geval voorafgaand aan je bezoek aan de sporthal en daarna.
  • Houd 1,5 meter afstand, behalve tijdens de training of wedstrijden zelf.
  • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen afstand te houden (ook niet van trainers).

Respecteer de maatregelen en elkaar!

Registratie

Registratie ten bate van contactonderzoek blijft verplicht: in geval van een coronabesmetting informeren we alle leden die volgens planning aanwezig zouden zijn bij de training of wedstrijd waar de besmette persoon is geweest, via bij ons bekende contactgegevens, én de bezoekers (spelersbegeleiders). Daarvoor is een formulier in de zaal waar bezoekers contactgegevens op moeten invullen. Als dat niet in de zaal gereed ligt, vraag er dan naar (het ligt in de VIF-kast in de zaal). Nb. Elk formulier wordt 2 weken na datum vernietigd.

Zorg voor vrijwilligers

De organisatie van VIF draait op vrijwilligers. En we nemen hen serieus. We kunnen ons goed voorstellen dat je je als vrijwilliger wellicht zorgen maakt over je gezondheidsrisico en twijfels hebt of je weer actief wordt voor de vereniging.

Heb jij ook twijfels, neem dan contact op met het bestuur. Dan kijken we wat mogelijk is. Net als bij de training en wedstrijden geldt dat we je persoonlijke afweging en gevoel respecteren.

Sportprotocol NOC-NSF

Check het hele sportprotocol en veelgestelde vragen over sporten in de zaal op nocnsf.nl.