Jeugdtoernooi 31 oktober 2015 – vooral veel plezier!

Om 12 uur ging het toernooi va20151031_7n start voor o.a. de teams VIF 3 en 7.
VIF 3 bestaat uit 6 meisjes, VIF 7 juist uit 6 jongetjes.

Laat ik beginnen met het concept. Dat is te gek. Mooie wedstrijden waarbij iedereen veel aan de bal kan komen. Ook een concept waarbij lol en plezier belangrijke factoren zijn.

Alhoewel er hier en daar wel een ouder, een trainer of coach rondloopt die zichzelf definieert aan de hand van de resultaten, geldt toch voor verreweg de meeste volwassenen dat men het zelfde doel nastreeft. Plezier. Een leuke aangename middag.

20151031_1Het concept is niet alleen leuk maar voor iedereen ook het meest geruststellend. Op deze leeftijden is één jaar verschil in leeftijd en/of ervaring al een heleboel (Later maakt het niet meer uit of je nu twaalf of dertien jaar speelervaring hebt, en of je nu achttien of negentien jaar oud bent). Dus als je boos en verdrietig wordt omdat je verliest van een team dat net één jaar ouder of verder is, dan mag je je bedenken dat dat niets te maken heeft met je persoonlijke falen, maar meer met fysiek en ervaring, waar je veel minder invloed op hebt. Andersom geldt ook dat je als winnaar een en ander in perspectief moet blijven zien en niet meteen kunt denken dat je er al bent.

Maar goed, dit was even een korte samenvatting van mijn persoonlijke kijk op dit format.

20151031_6VIF 3 eerst maar even. Zes meiden die nu ongeveer of ruim één jaar speelervaring hebben. Het leuke is gewoon om te zien hoe de speelsters zich hebben ontwikkeld. Alle facetten van het spel worden steeds beter uitgevoerd. Weliswaar denken sommigen nog dat ze alleen de bal hoeven te halen als die precies binnen armreikte aankomt, maar dat komt ook nog wel.

Serveren ging lekker, de bal opvangen met de armen ging goed en ook de bal weer terugspelen over het net liep fijn.
Het was weliswaar niet genoeg om alle helften te winnen, de balans was in ieder geval zeer positief.
20151031_4
Leuk is ook om te zien dat iedereen elkaar wat gunt. Het samenspel wordt steeds beter, en het leek ook regelmatig al op echt volleybal. Ik denk ook dat ze er klaar voor zullen zijn als ze volgend jaar iets hoger mogen spelen zonder dat de tweede bal gevangen mag worden.

Wat was met VIF 7? Een team van leuke gozertjes. Druk zoals het hoort op die leeftijd. Maar ook bij dit team valt op dat men elkaar iets gunt, en elkaar helpt (bijvoorbeeld bij het doordraaien na een worp terug naar de tegenstander). Sterker… ook de tegenstander wordt soms wat gegund. Moest VIF 7 tegen team20151031_2s die echt een stukje kleiner en jonger waren, dan hoefde ze dus niet voor de zogenaamde kill of zelfs overkill te gaan.

De tegenstander voor schut zetten hoort er niet bij. Heel goed jongens. Kunnen wij als ouders trots op zijn.

20151031_5Ook dit team wordt langzaam aan klaar voor een niveautje hoger. Deze boys zijn er aan toe snel weer iets echter te gaan volleyballen. Dat wordt leuk, lachend en spannend.

Bedankt aan alle ouders de erbij waren en hebben geholpen. Bedankt aan alle spelers die sportief zijn geweest en samen een leuke middag hebben gehad in Almere.

Met vriendelijke groeten,
o.a. de oprichter van www.fillingthelane.com voor heel veel basketbal plezier en actie
Marco Hesselink – dr. swa