Jeugd 6 – 12 jaar – Cool Moves Volley

Vanaf 6 jaar ben je welkom om bij VIF te komen volleyballen als mini. De mini’s spelen Cool Moves Volley. CMV is een eenvoudige volleybalvorm waar jij als jonge volleyballer veel plezier aan zult beleven, terwijl je tegelijkertijd alles leert wat je later voor het volleybalspel nodig hebt.  CMV wordt op een kleiner veld gespeeld dan het gewone volleybal en er doen vier in plaats van zes spelers mee.  Er zijn zes verschillende niveaus, zodat je altijd kunt instappen op het niveau dat bij jou past. Als je twaalf jaar bent, stap je over naar het volleybalspel op een groot veld. Lees hier de spelregels van elk niveau.

Toernooien

Ook als mini speel je natuurlijk volleybalwedstrijden tegen andere teams op jouw niveau. De  mini-volleybaltoernooien zijn acht keer per jaar op zaterdagochtend tussen 8.30 en 14.00 uur in de sporthallen van Weesp of Almere.  Met je team speel je vier wedstrijden van twee keer tien minuten. In deze toernooien kun je laten zien wat jij met de bal kan en het zal je verbazen hoe snel je dat wat je hebt geleerd kunt gebruiken om je tegenstanders te verslaan.

Trainingen

Wanneer je bij de mini’s komt, train je één keer per week op woensdagavond in Sporthal de Lieberg van 18.15 tot 19.15 uur. Alleen in de schoolvakanties zijn er geen trainingen.

Lijkt volleybal je leuk? Kom dan bij ons kijken! Bij VIF mag je drie keer gratis mee trainen voordat je beslist. Stuur wel even van tevoren een berichtje, dan laten wij zo snel mogelijk weten wanneer je kunt komen. Ook als je andere vragen hebt, kun je deze via de website stellen. Als je na deze trainingen lid wilt worden, vertellen wij je wat daarvoor nodig is. Zo vind je op deze site een inschrijfformulier dat je kunt inleveren bij je trainer.

Oproep aan ouders

Als ouder is het de bedoeling dat je zelf, eventueel in overleg met andere ouders, het vervoer van je kind naar trainingen en toernooien regelt. Daarnaast heeft elk team een coach nodig en ook daarvoor doen we een beroep op de ouders. Je hoeft geen volleybal-expert te zijn om te kunnen coachen. Het gaat er meer om dat de kinderen weten wanneer ze op welk veld ze moeten spelen, hoe ze moeten wisselen en  – voor VIF het belangrijkste – dat ze veel plezier hebben met elkaar.

Uw kind sport bij VIF… en nu? Tips, trucs en regels

Het belang van de betrokkenheid van ouders bij de competitie spelende jeugd wordt nogal eens onderschat. Vaak door het onbekende en het idee dat het veel tijd en inspanning zal kosten. Daarom hebben we een document opgesteld met daarin tips, trucs en regels om te laten zien dat u met een minimale inzet en een positieve insteek de kinderen (en ook de club) helpt bij de leuke volleybal sport.