Jeugd 6 – 11 jaar: Cool Moves Volley bij VIF

Alle kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom om bij VIF te komen volleyballen. Kinderen van 6 tot en met 11 vallen onder de mini-teams. Als je 12 jaar wordt, stap je over naar een jeugdteam (C-jeugd), op een groot veld.

Eenvoudige vorm van volleybal: CMV

De mini’s spelen Cool Moves Volley (CMV): een eenvoudige vorm van volleybal. CMV levert veel speelplezier op en leert je alles wat je nodig hebt voor het volleybalspel. Je speelt CMV op een kleiner veld dan het gewone volleybal. En je speelt een wedstrijd met 4 spelers, in plaats van 6. Er zijn 6 niveaus, dus je kunt altijd instappen op het niveau dat bij jou past.

Lees ook de Nevobo CMV spelregels per niveau – seizoen 2018-2019 (pdf).

Trainingen

De mini’s trainen 1 keer per week CMV op woensdagavond van 18:15 tot 19:15 uur in Sporthal de Lieberg.

LET OP: tijdens de schoolvakanties zijn er geen trainingen voor de mini’s!

  • Woensdag 20 februari 2019 zijn er geen trainingen (voorjaarsvakantie).
  • Woensdag 01 mei 2019 zijn er geen trainingen (mei-vakantie).

Toernooien mini’s

Ook de mini-teams spelen volleybalwedstrijden, in de vorm van toernooien. Deze vinden 8 keer per jaar plaats, op zaterdagochtend (08:30 – 14:00 uur), afwisselend in de sporthal van Weesp of Almere. Elk team speelt dan 4 wedstrijden. Elke wedstrijd duurt 2 keer 10 minuten.

Binnen CMV zijn er 6 niveaus. Voor elk niveau gelden leeftijdsgrenzen. Zie voor de indeling: nevobo.nl.

Kijk op Teams en toernooien voor informatie over de teams, de data van de toernooien en de speelschema’s.

Lid worden mini’s

Lijkt volleybal je leuk? Kom dan bij ons kijken! Bij VIF mag je 3 keer gratis meedoen voordat je beslist. Stuur wel even van tevoren een bericht via dit formulier.  Je hoort dan zo snel mogelijk wanneer je kunt komen. Ook andere vragen kun je via het formulier stellen.

Wil je daarna lid worden, dan ontvang je informatie wat je daarvoor moet doen. Kijk op Lidmaatschap voor informatie over de contributie en het inschrijfformulier.

Oproep aan ouders

Als ouder is het de bedoeling dat je zelf, eventueel in overleg met andere ouders, het vervoer van je kind naar trainingen en toernooien regelt.

Daarnaast heeft elk team een coach nodig en ook daarvoor doen we een beroep op de ouders. Je hoeft geen volleybal-expert te zijn om te kunnen coachen. Het gaat er meer om dat de kinderen weten wanneer ze op welk veld ze moeten spelen, hoe ze moeten wisselen en  – voor VIF het belangrijkste – dat ze veel plezier hebben met elkaar.

De Nevobo heeft voor coaches wat informatie en tips op een rij gezet. Zie Nevobo.nl.

Uw kind sport bij VIF: tips, trucs en regels

De betrokkenheid van de ouders is belangrijk bij de competitie-spelende jeugd. Met een minimale inzet en een positieve insteek helpt u de kinderen (en ook de club) bij deze leuke sport. Dat hoeft niet veel tijd en inspanning te kosten. Om u te helpen verzamelden we onze tips, trucs en regels (pdf).