En dat zomaar op de eerste doordeweekse woensdag van de week…

’t Begon allemaal op die beruchte 19e september. Hoe had de NEVOBO het in haar hoofd kunnen halen om nu al te spelen. Ze hadden pas 2 keer getraind. Belachelijk! En dan waren ze ook nog eens met z’n 5en ingeschreven en Jip kon meteen al niet op de 19e.
Gelukkig is er dan altijd een Linda in de buurt die dat helpt op te lossen en de eerste wedstrijd werd netjes verplaatst naar de inmiddels zeer spraakmakende woensdagavond.
WOENSDAGAVOND 8 OKTOBER 19:30 uur – VOLEEM THUIS, ALTIJD LASTIG!
Iedereen was netjes op tijd in de zaal (zo ook Voleem). Maar de zaal werd nog druk bezet door mini’s in alle vormen, kleuren, afmetingen en leeftijden. Wat een drukte! En wat een vrolijk gezicht. Maar om 19:15 uur was het zover. Snel net opzetten en warmlopen / -spelen.
19:35 uur: Trainers Erik en Gerda kijken elkaar eens aan.
“Wel leuk dat we ze een keer kunnen zien spelen, vind ik”, zegt Gerda.
“Jazeker”, zegt Erik, ”wie weet doen we nog inspiratie op voor de volgende training, maarehhh… wie fluit er eigenlijk?” Na enig heen en weer wijzen van ouders, kinderen en trainers bleek niemand te weten wie er moest fluiten en of er überhaupt een wedstrijdformulier aanwezig was in de zaal. Nadat Erik –de deze keer niet aanwezige- Linda had gebeld was meteen alles duidelijk.
Wedstrijdformulier JB1“Linda is ziek, ik fluit en dit is het wedstrijdformulier!”, zei hij terwijl hij een bierviltje omhoog hield. Na een kort inslaan en serveren kon de wedstrijd gelukkig toch gewoon beginnen.
De twee coachvaders Wiebe en Frank hielden een korte motiverende speech en het team stelde zich op. De tot nu toe vaste spelers Jip, Rashaan, Celine, Robin en Tessa werden ondersteund door Amber. Ook Roy die zich pas net had ingeschreven was van de partij en stond zelfs meteen al in de basis. Voleem won de toss en begon met serveren…

….. en toen…… ging het snel. Heel snel. Wat speelden ze goed. Alles leek te lukken en bijna alle rally’s werden gewonnen, bijna geen een service mislukte en er werd zowaar in drieën gespeeld… door Voleem!!!
Het was duidelijk. Voleem bestaande uit zes grote sterke jongens (plus een bankzitter) tegen een nog onervaren mix-team was geen eerlijke strijd. VIF JB1 verloor met 0-4 en droop na ongeveer anderhalf uur af naar de kleedkamers. Linda die al haar virussen bij elkaar had geraapt en toch nog even het wedstrijdformulier was komen brengen, kon met een overgeschreven bierviltje en wat verzamelde handtekeningen weer snel d’r nest in. De recreanten vulden de zaal en de woensdagavond ging door alsof er niks was gebeurd. Spijtig voor VIF JB1, maar wel een hoop stof voor Gerda en Erik om komend seizoen mee aan het werk te gaan.