Cool Moves Volley Toernooi voor mini’s in Almere

VIF 1 14 decemberAfgelopen zaterdag 14 december speelden we wederom een Cool Moves Volley toernooi in Almere. Dit was alweer het laatste toernooi van dit kalenderjaar en er kwamen weer 50 teams in actie van de diverse clubs uit de regio.
VIF 1 moest erg vroeg aantreden op niveau 6. De jongens hadden al twee toernooien gespeeld en hadden moeite met het niveau. Helaas had Jinse zich afgemeld. Na een ouder-kind toernooi en een training speciaal gericht op het samenspel gingen we vol goede moed van start.
De opdracht voor dit toernooi was tweeledig. We zouden allemaal bovenhands gaan serveren en de andere opdracht was om in drie keer over te spelen. We begonnen voortvarend aan een partij tegen het sterke Oberon, zonder Mees, want die stond ondertussen klaar in Weesp. Echter Oberon was iets sterker en won de 1e set. Gesterkt door het goede samenspel werd er beter geserveerd in de 2e set. Oberon had veel meer moeite met ons en we konden zowaar de 2e set in ons voordeel beslissen 1-1.
Na een pauze konden we aantreden tegen de sterke meiden van Allvo M1. Ook hier ontstond hetzelfde beeld. Mees was ondertussen ook gearriveerd en we speelden niet onaardig, maar we moesten de 1e set weer aan de tegenstander laten. Als een kleine diesel waren we wel lekker op gang gekomen en wisten de 2e set wederom te winnen 1-1.
Daarna de wedstrijd tegen Allvo M2, waarvan we het vorige toernooi dik hadden verloren. Nu waren de rollen omgedraaid. We speelden lekker over en konden met servicedruk de 1e set direct winnen. De meiden van Allvo M2 gingen de 2e set ook goed serveren en na een spannende set, moesten we net de set voorbij laten gaan 1-1.
De jongens hadden er vooral veel zin in. We moesten direct aantreden tegen Allvo J1. Nu we ingespeeld en warm waren, speelden we onze beste wedstrijd van de dag. Elk punt werd met luid gejuich ontvangen. Met soepel overspelen en scherpe services had Allvo weinig kans en konden we deze partij winnend afsluiten 2-0.
Uiteindelijk zijn we als 3e geëindigd met 5 punten. Na aanvankelijk een moeilijke start op niveau 6 beginnen we nu aan het niveau te wennen en geven we tegenstanders waar we voorheen van verloren nu veel tegenstand.
Hebben we onze opdracht gehaald? Ja, want we hebben veel plezier beleefd.
We laten zien snel vooruitgang te kunnen maken, maar samen juichen, samen spelen en samen volleyballen is het allerbelangrijkste. Zoals Yoran het na het toernooi enthousiast onder woorden bracht: “Ik heb het gevoel alsof we elke wedstrijd hebben gewonnen”.
Geweldig gespeeld en prima inzet getoond. Op naar het volgende toernooi.

(Ingestuurd verslag van vader/coach/trainer Michael)